SİİRT / MERKEZ - Ebul Vefa İmam Hatip Ortaokulu

Nis

İlimiz Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapan Sayın Muhammed OLUÇ hocamız içerisinde olduğumuz bu mübarek Ramazan-ı Şerif ayının önem ve anlamını şu cümlelerle^^İslam dininin 5 temel esaslarından biri olan oruç tutmak bu ay içinde gerçekleşir. Oruç tutan kişi, Allah tarafından bağışlanır ve günahlarından arınır. Bu ayın önemlerinden biri de birleştirici ve barıştırıcı olmasıdır.^^başlayarak,Öğrencilere katkıda bulunmuştur.Ayrıca okulumuza gelip Bu mübarek Ramazan ayının önem ve anlamı ile Hz. Muhammed’in örnek ahlakını anlatmak için çeşitli bilgiler veren İlim İnsanı Mehmet Mücahit BERBER öğrencilerimizi mutlu etmiştir. İki kıymetli hocamıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Nis

Akademik rehberlik çalışmaları doğrultusunda ilimizde bulunan liselere Okulumuz idaresi ve Öğretmenleri Erkan KUTLU ve Gökhan YILDIZ koordinesinde  İlimizde bulunan liselerin tanıtımları için liselere gezi ve turlar düzenlenmiş. Gidilen okullarda tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yapılmıştır.

Mrt

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. 2023 yılında Mart ayının son pazartesi günü 27 Mart’a denk geliyor. Bu kapsamda okulumuzda da  27 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 arası Kütüphane Haftası olarak Okulumuz Türkçe Öğretmenleri Nimet ÖNCÜL ve Saadet ÖZCAN koordinesinde etkinliklerle kutlanmaktadır.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı bu özel gün, her sene kutlanmaktadır. Başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye'de resmî makamlarca çeşitli programlarla kutlanmakta ve şehit olan Türk askerleri anılmaktadır.

Çanakkale Savaşı Türk Tarihine damga vurmuş bir savaştır. Bu savaş tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Türk Milleti bu savaşta pek çok kardeşini kaybetmiştir. Ancak yine de millet birlik olmuş ve çok büyük bir zaferi elde etmiştir.

Okulumuz Dİn kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin ve türkçe öğretmenlerinin koordinesinde Millî ve manevi değerler kapsamında Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı, başta olmak üzere şühedayı anma programları düzenlenir ve hatimler indirildi.Çanakkale Deniz Zaferi, Okulumuz Matematik Öğretmeni Gökhan YILDIZ ın Koordinesinde etkinlikler düzenlendi.

Mrt

12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mrt

Okulumuz Türkçe Öğretmenleri Koordinesinde Tartışarak Anlaşıyoruz" münazara etkinliği, "40 Kavram" ve "40 Şair 40 Şiir" etkinlikleri gibi öğrencilerin düşünce dünyasını zenginleştiren, şiir, hitabet ve sunuculuk becerilerine katkı sağlayacak edebî faaliyetler düzenlendi. Okulumuzda "Şiir Okuma " etkinliği hayata yaptırıldı

Mrt

Okulumuzda E-okul, Mebbis, Eba uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri incelendi. okulumuzdaki personel ve öğretmenlere anlatıldı

Mrt

Okulumuz Öğretmenlerince Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Portalı'nda yer alan kazanım testleri, EBA Kazanım Değerlendirme Testleri ve http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr/ , https://ods.eba.gov.tr/ adreslerinden aktif kullanımı için öğrenciler teşvik edili. MEB'in aylık olarak yayınladığı örnek sorular branş performans değerlendirme sınavları olarak öğrencilerimize çözdürüldü.

Mrt

Okulumuzda Kuran-ı Kerim'e geçen Öğrencilerimiz için belge düzenlendi. Emek veren Öğretmenlerimizden Allah razı olsun inşAllah.

Mrt

Okulumuz Öğretmenleri Koordinesinde Okulumuzun koridorları ve okul bahçesinin duvaraları Tarihi,Kültürel ve mimari mekanlardan faydalanılarak boyatılmışmtır.

Şbt

Okulumuz idaresi ve öğretmenleri koordinesinde yapılan gezilerde öğrencilerce anılar yazıldı.

Şbt

Okulumuz Din Kültürü öğretmenlerince Öğrencilerimize  Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin İmam Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği uygulamaları yaptırılmıştır.

Şbt

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine yönelik seviye tespit sınavı yapıldı. sonuçlar okulda öğretmenlerle analiz edildi. Veli ve Öğrenciler ile paylaşıldı.

Şbt

Bilişim alanında kendisini geliştirmiş Erkan hocamız tarafından Okulumuzdaki bütün öğretmen ve Personellere Güvenli internet semineri verilmiştir.Emeğinden ötürü Kendisine sonsuz şükranlarımızı sunarız.

Şbt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerince Haftanın ayet ve hadisleri hem panolarda hem de lcd ekranlarında 1 hafta boyunca gösterilmiştir. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimizde hadis ve ayetler noktasında farkındalık oluşmuştur. emek veren öğretmenlerimize Sonsuz şükranlarımızı sunarız.