SİİRT / MERKEZ - Ebul Vefa İmam Hatip Ortaokulu

Ağu

Sayın velilerimiz ve Kıymetli Öğrencilerimiz, 2. Nakil için bugün saat 17:00 ye kadar nakiller devam etmektedir.

2. Nakil Tarihleri: 31 TEMMUZ- 4 AĞUSTOS 2023

Tem

Sevgili Öğrenciler ve Kıymetli Velilerimiz,03-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması gerekmektedir.

Tercih Klavuzu için linki tıklayabilirsiniz.

Haz

Okulumuzda Şehit Savcı Mehmet Selim KİRAZ adına okulumuzda açılmış olan Kütüphanede emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız.

Haz

Okulumuz Öğrencileri arasında Akıl Zeka oyunları kapsamında .eşitli alanlarda Rehber öğretmenimiz Erkan KUTLU Koordinesinde yarışma düzenlendi. Düzenlenen yarışma sonucunda derceye giren öğrencilere çeşitli ödüller Okul Müdürü Mirsevdin barış YEŞİLBAŞ tarafından takdim edildi.

Haz

Okulumuz 8. Sınıf Öğrencilerinin okuldan mezun olmaları sebebiyle Sınıf Rehber Öğretmenleri Gökhan YILDIZ hocamızın koordinesinde Eğlenceli bir etkinlik olmuştur. Rabbim Yollarını açık etsin. Bahtları güzel olsun.Hayatlarında başarı,mutluluk ve hzuur dileriz.

Haz

Okul Müdürü Mirsevdin Barış YEŞİLBAŞ Sınava girecek bütün öğrencilere başarılar dileğinde bulundu.

May

Okulumuz 8. Sınıf Kız öğrencileri ilimiz merkezdeki Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Anadolu Lisesini ziyaret etmişlerdir. Ziyaretleri okulu tercih etme düşüncelerinde çok etkili olmuştur. Başta Okul Müdürü Mustafa AYAZ Bey Efendi ilgisini ve alakasını eksik etmeyerek öğrencilerimizi mutlu etmiştir.Göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü başta Okul Müdürü Mustafa Bey'e ve okulundaki öğretmenlere sonsuz şükranlarımızı sunarız.

May

Okulumuzu ziyaret eden Emekli Maarif Müfettişi ve Emekli Öğretmen İsmail SOLAK Bey efendinin okulumuza teşrifi ve öğrencilerimize icra etmiş olduğu Diyanet Başkanlığında imamlık, Milli Eğitim Bkanlığındaki Öğretmenlik ve Maarif Müfettişliği alanlarındaki Bilgi,Birikim ve Tecrubeleriyle öğrencilerimizi mutlu etmiştir.Mesleki rehberlik ve kişisel gelişim bağlamında  öğrencilerle yüz yüze yapılan bu çalışma öğrencilerimizi mutlu etmiştir.

May

Okulumuz Öğretmenlerine Protokol ve resmi yazışma kuralları konulu toplantısı yapıldı

May

Okulunuzda açılmış olan kapsayıcı Eğitim Kursu öğretmenlerin yoğun ilgisi ile karşılanmış olup, farkındalık yaratan kapaaycı Eğitim kursu keyifli geçmektedir.

Nis

Ulusal Egemenlik ve Çocuk BayramıTürkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan ulusal bayram.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramıdır. Türkiye'de 1921'den itibaren "23 Nisan Milli Bayramı" adıyla kutlanmaya başlandı. Kanunî adı "Çocuk Bayramı" olmasa da çocuklara neşeli bir gün geçirtme ve Himaye-i Etfal Cemiyeti'ne gelir yaratma amacıyla 1927'den itibaren çocuk bayramı olarak kutlandı. Bayramın adı 1935'te Hakimiyet-i Milliye Bayramı, 1981 yılında "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" oldu.

Okulumuz Türkçe Öğretmenleri Nimet ÖNCÜL ve Saadet ÖZCAN öğretmenlerimizin bir aya aşkındır hazırlamış oldukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı için öğrencilerimizle çeşitli etkinliklerle kutlama yapmışlardır. emeklerinden ötürü hem öğretmenlerimizi hem de öğrencilerimizi kutlarız.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri başkanlığı  ve Geçlik Spor Bakanlığı uhdesinde yürütülen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri Dğerler Kulübü Öğretmenimiz koordinesinde Sinema etkinliğine katıldılar.

Nis

Okulumuz Rehber Öğretmeni ve Okul İdaresi koordinesinde Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları konusunda veliler, Öğretmenler ve öğrencilerle toplantılar yapılarak müzakere edildi.

Nis

Okullumuzda bulunan mescit ve Kuran-ı Kerim sınıfları  kontrol edilerek ihtiyaç dahilinde iyileştirmeler (Hat, levha, kitaplık ve ses düzeni ile zenginleştirilir) yapıldı. Emek veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimize şükranlarımızı sunarız.

Nis

Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile Hayırda Yarışanlar Etkinliği adı altında Okulumuz depremzede öğrencileri için her öğrenci ve öğretmene bir zarf verilmiş ve bu zarfla depremzede öğrencilere toplanacak olan yardımlarla bayram ihtiyaçları karşılanacaktır. Okulumuz çevresinde yardıma ihtiyacı olan aile ve öğrenciler için öğrencilerimizce yardım kolileri oluşturuldu. Bu çalışmalar sayesinde akran çocuklar arasındaki iletişim kuvvetlendirilerek, iyilik yapma ve Hayırda yarışma duyguları yaygınlaştırıldı.Ayrıca Okulumuz Öğrencileri içinde olduğumuz Ramazan ayının hürmetine birbirilerine Kuran-ı Kerim öğreterk hayırda yarışmaya girmişlerdir.